E-cigaretter hjälper dig att övervinna begäret när du slutar röka
May 21, 2014

21052014-09Förra året uppnådde jag en av mina största ambitioner, och slutade röka för alltid! Efter många misslyckade försök under de senaste tio åren, har det verkligen varit en stor framgång för mig, och är något som jag skulle vilja dela med andra rökare som försöker bli kvitt denna fruktansvärda vana och leva ett rökfritt liv.

Jag måste säga att jag hade lite hjälp. Ärligt talat är jag inte säker på att jag kunde ha uppnått detta mål utan hjälp av min Dansmoke e-cigarett. I det förflutna har jag försökt slutat tvärt, vilket endast varade några dagar, men sedan tog suget efter en cigarett över och mina goda avsikter att bara ta en, ledde mig alltid tillbaka till mina vanliga tjugo cigaretter om dagen. Jag har provat andra nikotinersättningar, såsom plåster och tuggummi, men de funkade bara inte för mig. Då bestämde jag mig för att prova Dansmoke, med fantastiska resultat.

Med hjälp av den elektroniska cigaretten, hade jag inom en vecka lyckats trappa ner till fem cigaretter per dag, utan alltför mycket besvär. Men jag upptäckte att jag inte behövde använda e-cigaretten alltför mycket; när jag kände ett behov av att röka räckte det med några få bloss, och jag kände mig nöjd. Jag tror att en av de viktigaste sakerna för mig var att ha något som inte bara ersatte behovet av nikotin, men även duplicerade hela vanan. De har en liknande form som cigaretter, du för den till dina läppar och du kan se moln av “rök” skapade av ångan. Jag undrar om en av de främsta orsakerna till mina tidigare misslyckanden var att jag saknade hela upplevelsen, inte bara nikotinet. Med en kopp kaffe i ena handen saknade jag att hålla något i min andra hand. Hur galet det än låter, är rökning en extremt svår vana att bryta http://basta-e-cigaretten.se/den-basta-e-cigaretten.html.

Hur som helst, för att fortsätta med min framgångssaga, efter en månad rökte jag bara cirka tre cigaretter om dagen, och hade bytt från en stark nikotinbaserad vätska till en som inte innehöll någon nikotin alls. Personligen njöt jag av doften av fruktsmaksatta flytande vätskor. Och sedan fick jag mig en tankeställare; var jag verkligen tvungen att röka några cigaretter alls? Jag bestämde mig för att jag inte behövde det; vetskapen om att jag hade min e-cigarett att luta mig mot, gjorde att jag inte drabbades av panik efter detta beslut. Jag fortsatte på så sätt i ungefär en månad. Jag insåg att jag inte fick i mig någon nikotin alls nu, vilket betydde att jag hade brutit mitt missbruk, men njöt fortfarande av att ta ett och annat bloss på min Dansmoke, även om jag märkte att även detta inträffade mer och mer sällan.

Till slut slutade jag helt och hållet, och har varit helt rökfri i sju månader. Jag fann den elektroniska cigaretten lätt att använda och tillfredsställande. Valet av nikotinstyrkor i lösningen från stark till noll, betyder att man kan göra en gradvis övergång till en rökfri livsstil. Som alla som någonsin försökt att sluta röka vet, krävs det viljestyrka och beslutsamhet, men med lite hjälp av den elektroniska cigaretten fann jag det mindre svårt att trappa ner och slutligen sluta helt.